torstai 9. toukokuuta 2013

Veneen esittely

Esittelysivuston tarkoituksena on kertoa enemmän tästä Suomessa hieman harvinaisemmasta venemallista nimeltä Prelude 19.

20120606_192029

Kyseinen yksilö on Brittiläisen Rydgeway Marinen valmistama lujitemuovirunkoinen itseoikaiseva purjevene vuosimallia 1975. Rydgeway Marine valmisti veneitä 70-luvulla 300 kpl, jonka jälkeen valmistus siirtyi Pegasus Marinelle ja he valmistivat vielä 208 kpl. Veneen suunnittelija on Ian Proctor. Tarinan mukaan hän halusi itselleen pienen päiväretkiveneen, mutta ei ollut tyytyväinen 70-luvun alussa tarjolla olleisiin malleihin, joten hän päätti piirtää haluamansa veneen ja teettää sen jollain veistämöllä. Ilmeisesti veistämö näki veneessä hyvän tilaisuuden ja sopi Proctorin kanssa sarjatuotannosta. Lisäsin esittelysivuston oikeaan laitaan Brittiläisen Practical Boat Owner –lehden artikkelin, jossa kerrotaan tarkemmin veneen tuotannosta. Oikeasta laidasta löytyvät myös veneen alkuperäinen esite ja Small Boat –lehden artikkeli, jonka kuvissa näkyy alkuperäinen osatakilamalli hieman erilaisella pentterillä. Lyhyen historiansa aikana veneestä on tehty monta erilaista versiota vaihdellen kahden rikityypin, kolmen erilaisen kölimallin, kahden pentterityypin ja ainakin kahden erilaisen kölivinssimallin mukaan. Runko ja kansi ovat kuitenkin kaikissa veneissä lähtökohtaisesti samat.

IMG_5432 

Räpsin kuvia veneestä venepaikallamme Lauttasaaren Pajalahden venesatamassa. Satama on mukavan rauhallinen eikä kuvauspäivän säässäkään ollut valittamista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti